Thursday, April 24, 2014

ျမန္မာ Devil Prown (ပုုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ခ်က္)




ျမန္မာ Devil Prawn (ပုုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ခ်က္)

ကၽြန္ေတာ့္ညီအစ္ကိုု ေမာင္ႏွမမ်ားအတြက္ ပူအိုုက္ေျခာက္ေသြ႕တဲ့ရာသီဥတုုကိုု ပူပူစပ္စပ္အစားအစာေတြ
စားျပီး အံတုုခုုခံႏိုုင္ဖိုု႔ ပုုဇြန္ဟင္း Devil Prawn ကိုုမိတ္ဆက္တင္ျပေပးလိုုက္
ပါတယ္။ ခ်က္လိုုက္ရေအာင္..

၁။ ပုုဇြန္ (၁လက္မခြဲအရြယ္၊ အခြံခြာ အျမီးခ်န္ ေခ်းေၾကာင္းထုုတ္ သန္႔စင္ထားပါ) ၁၅ သား
၂။ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) တစ္၀က္
၃။ သၾကား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ၃ ပံုု ၁ ပံုု
၄။ နႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္
၅။ ဆီ (စားပြဲဇြန္း) ၂ ဇြန္း
၆။ ငရုုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ၂ ဇြန္း
၇။ ၾကက္သြန္နီ (စဥ္းထားပါ) ၁ ဥ
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (စဥ္းထားပါ) ၄ တက္
၉။ ငါးပိစိမ္းစား (ေရအနည္းငယ္ႏွင္႔ေဖ်ာ္ထားပါ) မန္က်ဥ္းေစ့ႏွစ္လံုုးခန္႔
၁၀။ ငံျပာရည္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း) ၂ ဇြန္း
၁၁။ ေရေႏြး အနည္းငယ္
၁၂။ ငရုုတ္သီးစိမ္း (အညွာမေျခြဘဲ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါ) ၅ ေတာင့္
၁၃။ ပင္စိမ္းရြက္ (ႏုုေသာအဖ်ားပိုုင္း) ၃ ပင္

ခ်က္ျပဳတ္ပံုုအဆင့္ဆင့္

၁။ ပထမဦးစြာ သန္႔စင္ျပီးပုုဇြန္မ်ားကိုု ဆား သၾကား နႏြင္းမွဳန္႔တိုု႔ႏွင့္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္နယ္ထားပါ။

၂။ ဆီအိုုးကိုုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီမ်ားေျခာက္လာေအာင္ဆီသတ္ပါ။

၃။ အရသာနယ္ထားေသာ ပုုဇြန္မ်ားထည့္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ စိမ္းစားငါးပိႏွင့္အေရာင္တင္မွဳန္႔ထည့္ပါ။

၄။ ငါးပိအရည္ေျခာက္ျပီး ငရုုတ္သီးနံ႔ေမႊးလာလ်င္ ပုဇြန္မ်ားလည္းေကြးလာပါလိမ့္မည္။
၅။ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ဟင္းအိုုးေျခာက္ ေနလ်င္ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆။ ထက္ျခမ္းခြဲထားေသာငရုုတ္သီးစိမ္းမ်ားထည့္ေမႊပါ။
၇။ ေနာက္ဆံုုးမွ ပင္စိမ္းရြက္အုုပ္ေပးျပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းအဆံုုးသတ္ပါ။

No comments:

Post a Comment